Digitale geletterdheid speelt een steeds grotere rol in het middelbaar onderwijs. Leerlingen moeten verstandig leren omgaan met digitale informatie. Bovendien wordt programmeren een vast onderdeel van het schoolprogramma in onder- en bovenbouw, evenals het leren oplossen van problemen met behulp van digitale technieken.

Nieuwe opleiding

In september 2019 start de Universiteit van Amsterdam met de opleiding tot leraar Informatica, voor zowel de onderbouw- als de bovenbouw.

In de opleiding komen de volgende gebieden aan bod: computational thinking, de betekenis van informatie, media en informatica in de maatschappij, didactische leerstrategieën van het programmeren, het ontwikkelen van toetsen, en de ethische aspecten van informatica. Ook zal er aandacht zijn voor de curriculumvorming van dit schoolvak, een vak dat sterk in beweging is.

Meer informatie

• Op donderdagavond 7 februari organiseren de Interfacultaire lerarenopleidingen van de Universiteit van Amsterdam een voorlichtingsavond.

Meld je aan voor de voorlichtingsavond

Voor meer informatie over de verschillende opleidingstrajecten en om je aan te melden voor de opleiding vewijzen we je naar de UvA website.

Meer informatie en aanmelden