Interfacultaire Lerarenopleidingen

Aanmelding Educatieve Module

Interfacultaire Lerarenopleidingen

Hieronder vind je de aanmeldingsprocedure voor de Educatieve Module.

Stap 1 Vul het aanmeldformulier in

Aanmelden voor de Educatieve Module die in februari 2018 van start gaat, is uitsluitend mogelijk in de periode van 15 september tot en met 31 oktober 2018.

Na het versturen van het aanmeldformulier krijg je van de ILO een automatisch gegenereerd e-mailbericht. Hierin wordt beschreven wat je moet doen om formeel te worden toegelaten. Lees deze mail dus zorgvuldig!

Nadat jouw formulier door het onderwijsbureau is ontvangen, word je uitgenodigd voor een toelatingsgesprek.

Stap 2 Stuur de benodigde documenten op

Voor je aanmelding hebben we de volgende documenten nodig. Stuur deze zo snel mogelijk - maar uiterlijk 10 november 2017 - op, anders kunnen wij je aanmelding niet verwerken.

  • Kopie bachelordiploma, inclusief supplement
  • Kopie van Verklaring Omtrent Gedrag (zie toelichting hieronder)
  • Kopie WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering)  
    Indien je de stage door middel van een baan in het voortzet onderwijs invult, hoef je geen VOG en WA in te leveren.

Toelichting VOG

De school waar je stage gaat lopen of waar je een aanstelling hebt, zal je vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. Wij ontvangen graag een kopie van jouw VOG. Aan het aanvragen van de verklaring zijn kosten verbonden. Deze zijn voor eigen rekening.

Hieronder kun je het aanvraagformulier voor de VOG downloaden. Het instellingsdeel is al door de ILO ingevuld. Vul het formulier verder in en vraag bij je eigen gemeente een VOG aan.

Hoe lever je de benodigde documenten aan?

Scan deze documenten en verstuur ze via de Digitale Student Service Desk op de contactpagina.

Aanmelden voor vakken

Je hoeft je niet niet zelf aan te melden voor vakken. Het onderwijsbureau zal dit voor je doen.

Stageplek

In het aanmeldformulier kun je aangeven of je een praktijkplek nodig hebt en welke regio je voorkeur heeft. Hoewel we ons uiterste best doen om voor iedereen een geschikte stageplaats te vinden, kunnen wij helaas geen stageplek garanderen.

Verdeling van de beschikbare stageplekken gaat op datum van binnenkomst van je aanmeldformulier en het tijdstip van inlevering van de gevraagde documenten. Zonder stageplek kun je helaas niet aan de opleiding beginnen. Uiterlijk een week voor de start van de opleiding ontvang je een e-mail waarin staat op welke school je bent geplaatst.

Startdagen

De Educatieve Module begint officieel in februari 2018, maar op  maar op dinsdag 30 en woensdag 31 januari worden er al twee startdagen georganiseerd. Tijdens de startdagen maak je kennis met je docenten, je medestudenten en het programma. Ook volg je workshops die je voorbereiden op de lespraktijk en worden er belangrijke afspraken gemaakt voor de rest van de minor. Je wordt verwacht aanwezig te zijn op deze dagen.

Collegedagen

Voor studenten die in februari met de Educatieve Module starten, is dinsdag de vaste collegedag op de UvA. Je dient van 09.00 tot 17.00 uur op de ILO aanwezig te zijn. 
 

Disclaimer

Wijzigingen voorbehouden. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Gepubliceerd door  POWL

14 september 2017