Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Onderwijs

Master Educatie en Communicatie

Interfacultaire Lerarenopleidingen

In september 2018 is de Universiteit van Amsterdam gestart met tweejarige educatieve masters voor een aantal vakken. Je kunt dan na het behalen van je bachelor kiezen voor een geïntegreerd programma, waarbinnen je zowel een master in jouw vakgebied als de universitaire lerarenopleiding volgt.

Tweejarige Master Educatie en Communicatie

In het collegejaar 2018-2019 zijn de Interfacultaire Lerarenopleidingen in samenwerking met de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA gestart met tweejarige educatieve masters in de schoolvakken Nederlands, Engels, Frans, Duits en Geschiedenis. In een later stadium worden andere schoolvakken hieraan toegevoegd.

De masters starten in september en de inschrijfperiode loopt van 15 februari tot en met 15 mei.

Studenten volgen zowel hun master in het vakgebied als de lerarenopleiding aan de UvA. Na afronding ontvangen zij een masterdiploma met een eerstegraads lesbevoegdheid.

Volg de links hieronder voor meer informatie:

Eénjarige universitaire lerarenopleiding na een afgeronde master

Indien je al beschikt over een master- of doctoraaldiploma in het vak waarin je wilt lesgeven, kun je de éénjarige master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs (Leraar VHO) volgen. Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Master Leraar VHO