Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Onderwijs

Onderwijs

Interfacultaire Lerarenopleidingen

Vind jij het leuk om jonge mensen te enthousiasmeren en te inspireren om het beste uit zichzelf te halen? De Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO) bieden een breed pakket aan opleidingen aan

Behalve twee- en een-jarige educatieve masters die leiden tot een eerstegraads lesbevoegdheid, worden ook de minor Educatie en de Educatieve Module (waarmee je een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid behaalt) , en een aantal losse vakken die openstaan voor alle UvA-studenten aangeboden.

Bekijk hieronder voor welk opleidingstraject je in aanmerking komt met jouw vooropleiding, of ga direct naar de opleiding van je keuze (zie linker menubalk).

 

 • Ben je bezig met je wo-bachelor?

  Minor educatie

  Tijdens je bacheloropleiding kan je de minor Educatie volgen, waarmee je je tweedegraads lesbevoegdheid kan behalen. Tijdens de minor Educatie maak je kennis met de praktijk en de theorie van het leraarsberoep en behaal je een (beperkte) tweedegraads lesbevoegdheid, die gekoppeld is aan je bachelordiploma. Hiermee kun je aan de slag als docent in de onderbouw van havo/vwo en in het vmbo-t.

  Lees verder over de Minor Educatie

 • Minor kunsteducatie

  De minor Kunsteducatie is een interdisciplinaire minor voor studenten Kunstgeschiedenis, Theaterwetenschap, Muziekwetenschap, Cultuurwetenschappen en Media en cultuur, die later verder willen in het beroepsveld van de kunsteducatie. Afronding van deze minor leidt niet tot een lesbevoegdheid.

  Lees verder over de Minor Kunstducatie