Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Onderwijs

TeachForAmsterdam

Interfacultaire Lerarenopleidingen

Ben je een bevlogen IT’er die ook les wil geven om anderen net zo gepassioneerd te maken? Via TeachForAmsterdam kan je de passie die je in je werk stopt, ook overbrengen op de volgende generatie. Combineer je techbaan met je studie, en haal binnen twee jaar je eerstegraads lesbevoegdheid voor het schoolvak Informatica.

Met TeachForAmsterdam volg je een dag in de week colleges aan de Lerarenopleiding (ILO). Daarnaast loop je een dag in de week stage op een middelbare school. Hierbij word je begeleid door een ervaren vakdocent. De overige drie dagen werk je voor een techbedrijf in de regio van Amsterdam. Op die manier kan je het leraarschap combineren met een baan in het bedrijfsleven en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

TeachForAmsterdam aan de UvA

TeachForAmsterdam wordt zowel aan de VU als aan de UvA aangeboden. De aanmeldprocedure en het assessment worden gezamenlijk georganiseerd.

Als je er voor kiest om het programma aan de UvA te volgen, dan volg je colleges op de donderdag. Het programma ziet er als volgt uit:

Semester 1
(September 2019 - Januari 2020)

Semester 2
(Februari 2020 - Juli 2020)

Semester 3
(September 2020 - Januari 2021)

Semester 4
(Februari 2021 - Juli 2021)

Meer informatie en aanmelden

Heb je een universitaire bachelor in Informatica (of een aan informatica verwante universitaire bachelor, zoals Computer Science, Data Science, Kunstmatige intelligentie, etc.) en een afgeronde academische master op zak, en je benieuwd of dit programma iets voor je is? Neem dan contact op met Jasper Dukers, de vakdidacticus Informatica aan de UvA (j.f.g.dukers@uva.nl). Meteen aanmelden kan via het aanmeldformulier van TeachForAmsterdam.

TeachForAmsterdam, bron: mediaphotos via iStockphoto.com

Over TeachForAmsterdam

TeachForAmsterdam is een non-profit programma met de ambitie om het tekort aan informaticadocenten op te lossen door gepassioneerde IT’ers hun werk te laten combineren met een praktijkstudie tot docent. Het tekort aan informaticadocenten wordt steeds groter, terwijl het vak voor jongeren steeds belangrijker wordt. Om daar iets aan te doen, combineert TeachForAmsterdam twee werelden, namelijk werken als IT’er én het voor de klas staan als informaticadocent. Zo lossen we zowel een korte termijn als een lange termijnprobleem op: de noodzaak van meer informaticadocenten en onze jeugd meer digitale vaardigheden bijbrengen.

Website TeachForAmsterdam