Lerarenopleiding Kunstgeschiedenis en culturele en kunstzinnige vorming/kunst algemeen

Master of Arts teaching Art History (MA)

Kunstvakken in het onderwijs zijn tegenwoordig breed van karakter, dat maakt het mogelijk voor studenten in kunstgeschiedenis èn aanverwante vakken - zoals theaterwetenschappen, media en cultuur en algemene cultuurwetenschappen - om bij het ILO een bevoegdheid voor docent CKV, kunstgeschiedenis en kunst algemeen te behalen.

Leerlingen inspireren voor kunst lijkt misschien moeilijk, maar uit ervaringen van LIO's blijkt telkens weer hoe goed zij in staat zijn juist vanuit hun academische achtergrond een goede vertaalslag te maken naar leerlingen die daardoor werkelijk geïnteresseerd raken in kunst en cultuur. Leerlingen willen dan opeens informatie over vervolgopleidingen in de kunst. Of ze stellen verrassende vragen over kunstwerken die zij in de les gezien hebben; soms komen ze daar twee jaar later zelfs nog op terug. Of je komt als docent je oud-leerlingen van ckv opeens weer tegen in de concertzaal of in het museum.

Zelf kunnen genieten van kunst is al een voorrecht. Om anderen met andere ogen naar kunst te laten kijken en hen daarvan te leren genieten is absoluut fantastisch!

Diploma
MA Leraar VHO in Kunstgeschiedenis en Culturele en Kunstzinnige Vorming/Kunst Algemeen
Regulier onderwijs
Vorm